A táskák ferrarija

Minden igényes és magára valamit is adó férfinak szüksége van legalább egy táskára. Hogy ez aktatáska, utazó táska (weekender vagy traveller bag) vagy akár egy hátitáska (backpack) az már egyéni preferencia kérdése. Ami viszont cseppet sem az, az a minősége.
A mostani írásomnak nem célja társadalmunk zéruspontjaként funkcionáló ’szatyrozást’, mint műfajt megfejteni vagy kielemezni. Ezt már megtettem az első könyvemben (Ha stílus van: minden van címmel jelent meg) kellő humorral és realista körképpel.

Az, hogy kinek mi tetszik, az elég szubjektív és olykor megmagyarázhatatlan. Ízlésről vitatkozni lehet, de felesleges. Azonban vannak olyan formák, típusok, amik időtállók mind ami a karaktert, mind funkciót illetve. Egy férfi táskája legalább annyit elárul róla, mint az órája vagy éppen a cipője.

Az új üstökös

A címszereplő, egy exkluzív kollekció limitált darabja. A Saint Gregory szabóság újdonsült üstököse. Ami természetesen egyedileg és aprólékosan összeállítható – pont, mint egy luxus autó kalkulátora -, éppúgy a táska bőrének a színe vagy a szövet fajtája illetve a csatok és a zárak anyaga. Továbbá a megrendelő neve illetve monogramja is egyedileg lesz a táskára hímezve.

Egy ilyen darab egy életen át elkísérheti tulajdonosát, a kopásokkal, ráncokkal, horzsolásokkal együtt. Amit az idő még patinásabbá varázsol. Ugyanis a vintage daraboknak barátja az idő. Ez a a műfaj beérik, pont mint a jó bor. Egyszer kell megvenni, utána jobb esetben megannyi kalandot és élményt fogunk megélni vele és általa. Sőt, jobb esetben egy ilyen táska apáról fiúra száll, ami egy igazán szép tradíció.

Ami szintén nem elhanyagolható, hogy ezek a különleges kézzel készült darabok, éppúgy, mint a bespoke öltönyök vagy egy kézzel varrott cipők igazán ’zöldek’. Ami nagyban segíti könnyíteni a földünket, a minőség kontra mennyiség elve mentén. Azt hiszem ez is egy kardinális különbség a klasszikus férfi öltözködés és a fast fashion árasztotta tömeg vásárlási szemlélete között.

Ahogyan egy bölcs ismerősöm mondta: „Nem vagyok elég gazdag ahhoz, hogy olcsó ruhákat vásárolhassak.”

Your Cart